Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Blauwe Loper naar de Middellandse Zee

De Blauwe Loper is een Nederlandse weergave van de Franse fietsroute La Voie Bleue. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. de ViaRhôna en delen uit de Groene Weg.

Groene Valleien fietsroute

Fietsroute voornamelijk door valleien: vanaf Sluis naar Boulogne-sur-Mer, door Noord-Frankrijk, de Ardennen en Luxemburg naar de Moezel in Duitsland en via Ardennen of Kylldal naar Vaals.

Groene Weg naar de Middellandse Zee

Een geliefde route over rustige wegen en door prachtige landschappen, zowel langs rivieren als door bergen en tot slot door het vlakke land naar de Middellandse Zee.

Vélopalise Spoor van de Vrijheid

De route bestaat uit drie delen, eerst een rondrit langs de invasiestranden in Normandië en vervolgens een route naar Nederland in twee stukken.

Fietsen naar Barcelona

De route naar Barcelona is de meest groene route van Nederland en België naar het zuiden van Frankrijk en Spanje.

Fietsen naar Rome

Fietsen naar Rome… het is eigenlijk net als fietsen naar Santiago: een prachtige route en een spiritueel doel er bij.

Fietsen naar Venetië

De route loopt vanuit Tilburg of Antwerpen over Luxemburg en verder naar Nancy. Vanuit Nancy gaat het via Bern naar Venetië.

Op de fiets naar Lourdes

Fietsend van stad naar dorp, langs rivieren, langs het kanaal van Orléans, over kleine wegen en spoorwegbeddingen naar Lourdes.

Ring 1

Overzicht van de fietsroutes van Ring 1: Rondje Benelux