Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Limes fietsroute

Fietsroute dwars door Europa naar Hongarije en Roemenië. De resten van de verdedigingswerken (wallen, forten en wachttorens) zijn op veel plaatsen nog tastbaar aanwezig.

Door de Zwarte Wouden

Een landschappelijk mooie, makkelijk fietsbare route die grotendeels over vrijliggende fietspaden voert van Maastricht naar de Bodensee.

EuroVelo 6, Atlantische Oceaan naar Zwarte Zee

Vrij vlakke route langs vooral rivieren en kanalen. Niet te zwaar, maar wel al gauw saai.

Fietsen door Midden-Europa

De fietsroutes door Midden-Europa vormen een mooie verbinding tussen Ring 3 en Ring 4.

Reitsma’s Route naar Rome

Een schitterende toeristische fietsroute van Amsterdam naar Rome. Je fietst door mooie, afwisselende landschappen en sfeervolle oude steden en stadjes.

Rhein-Radweg

Fietstocht van Andermatt naar Bregenz met prachtige vergezichten, langs wijngaarden en door mooie steden maar ook met een uitdagende klim naar de Oberalppas.

Ring 3

Door Europa’s mooiste bergen, heuvels en dalen. Geschikt als verbinding tussen diverse routes maar ook voor langere tochten.

Ring 3 in Oostenrijk

Ring 3 in Oostenrijk is een licht golvend traject door een alpenlandschap: bergen nabij, maar je hoeft er niet over.

Ring 4

Route met een grote variëteit aan landschappen: van de Atlantische Oceaan naar de Oostzee door 6 landen.

Sultans Trail

De fietsroute van Wenen naar Istanbul is gebaseerd op de veldtocht van Sultan Kara Mustafa Pasha. Een enkele keer wijkt de route af om een historisch dorp of bezienswaardigheid te bezoeken.

Venetië – Gdansk

Voor de avontuurlijke fietser: een route met veel afwisseling, deels door gebieden die toeristisch nog niet of nauwelijks zijn ontsloten.