Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Groene Valleien fietsroute

Fietsroute voornamelijk door valleien: vanaf Sluis naar Boulogne-sur-Mer, door Noord-Frankrijk, de Ardennen en Luxemburg naar de Moezel in Duitsland en via Ardennen of Kylldal naar Vaals.

Groene Weg naar de Middellandse Zee

Een geliefde route over rustige wegen en door prachtige landschappen, zowel langs rivieren als door bergen en tot slot door het vlakke land naar de Middellandse Zee.

Langs Oude Wegen en Pelgrimssteden

Route door uiteenlopende Franse landschappen en middeleeuwse plaatsen naar de voet van de Pyreneeën.

Van Gogh route

Fietsroute van Nuenen naar Parijs, langs plaatsen die belangrijk zijn geweest in het leven van Vincent van Gogh en door landschappen die hij op expressieve manier vorm gaf.

Vélopalise Spoor van de Vrijheid

De route bestaat uit drie delen, eerst een rondrit langs de invasiestranden in Normandië en vervolgens een route naar Nederland in twee stukken.

Door de Zwarte Wouden

Een landschappelijk mooie, makkelijk fietsbare route die grotendeels over vrijliggende fietspaden voert van Maastricht naar de Bodensee.

EuroVelo 12, North Sea Cycle Route

Afwisselende fietstocht langs de kusten van de Noordzee door zeven landen, elk land met hun karakteristieken.

EuroVelo 19, Internationale Maasroute

Een makkelijke fietsroute van Nederland tot de bron van de Maas in Frankrijk.

Fietsen langs de Frontlijn

Deze fietsroute loopt door het gebied waar tijdens de Eerste Wereldoorlog het westfront lag. Ook geschikt als mooie route naar Zwitserland.

Fietsen naar Barcelona

De route naar Barcelona is de meest groene route van Nederland en België naar het zuiden van Frankrijk en Spanje.

Fietsen naar Parijs

Mooie en afwisselende route naar Parijs, met meer dan 150 km autovrij over het hele traject en alle overige wegen autoluw.

Fietsen naar Rome

Fietsen naar Rome… het is eigenlijk net als fietsen naar Santiago: een prachtige route en een spiritueel doel er bij.